Ledarskap och kommunikation

En bra chef bör ha balans i de tre grundläggande bladen; Chef, Ledare och Coach. Individ, situation samt organisation styr genomförandet. Hur gör man det?

Ledarskap för yrkeslivet

Chefen bestämmer regler, sätter gränser. Organisationen styr och begränsar. Ledaren är den som motiverar personalen och får alla att gå mot samma mål. Coachen ser individen och ger den eget ansvar att lyfta gruppen.

Praktiskt ledarskap – den tysta kommunikationen

Vi inriktar oss på den Tysta kommunikationen, självmedvetande samt läsa individer och situationer

  • ¨ Vad är det du säger utan att prata?
  • ¨ Hur ska jag bemöta olika individer?
  • ¨ När ska jag hård, stöttande eller motiverande?

Bli medveten om  dig själv, ditt kroppsspråk och hur du påverkar andra. Hästarna kommer tydligt och rättvist visa dig vägen, under min coachning. Känn lugnet och kraften i naturen och närheten till djuren.

Det krävs ingen hästvana alls för att delta i mina workshops och gruppövningar. Kontakta oss för information och bokning.

Hästar är flyktdjur och väldigt känsliga, de blir en ärlig spegel på vad du utstrålar. De reagerar direkt, utan massa tankar och ursäkter. Genom ledarskapsövningar med hästarna lär de dig om dig själv och hur du uppfattas av andra. Även hur du kan påverka dig själv och din utstrålning med sinnet och kroppen. Vi pratar om ledarskap, den tysta kommunikationen. Vad är det som du gör för att inge förtroende? Vi gör enkla mentala övningar, provar praktiskt på hästarna och diskuterar hur vi kan applicera detta i verkliga livet och på olika individer. Sen diskuterar vi reaktionerna och hur man kan överföra dem till yrkeslivet.

Vi tar även upp frågor som:

  • Ledarskap. Vad är en bra ledare?
  • Flock och rangordning. Gäller det oss också?
  • Hur kan vi påverka oss själva?
  • Hur kan man använda det här i vardagen och yrkeslivet?

Vi blandar teori och praktik samt individuell coaching under två dagar. Boende på gården i fräsch gäststuga med 4 bäddar, kök och toalett/dusch.

Vi startar kl 10.00 dag 1 och

avslutar kl 16.00 dag 2

Pris: 3.950 kr per person

Passa på! 3.450 kr per person vid 2-4 personer från samma företag

Kontakta oss för information och bokning

Att träna på hästar är ett utmärkt sätt att praktisera och förankra det Coachande ledarskapet. Du får dessutom möjligheten att träna på olika individer för att kunna förstå skillnaden i handling för att nå olika typer av människor. Hästarna lär oss också enkelheten i att delegera och hur man då för företaget framåt.
LC Utveckling
 Vi utgår från:

Coachande ledarskap i praktiken: Propellermodellen
Viken typ av ledare är du? Hur leder du dig själv och andra? Hur kan du skapa bättre balans och effekt? Svaren hittar du i den här boken som steg för steg visar dig vägen mot ett coachande ledarskap.

Modellen är utformad av CoachCompanion.